Italië heeft zondagavond een zwaarbevochten zege geboekt in de strijd om WK-kwalificatie. De ploeg van bondscoach Giampiero Ventura boog op bezoek bij Macedonië een 2-1 achterstand om in een 3-2 zege.

Halverwege stond Italië op een 1-0 voorsprong voor 27.000 toeschouwers in Skopje. Andrea Belotti was de maker van de openingstreffer.

Een kwartier na rust was het 2-1 voor Macedonië via goals van Ilja Nestorovski en Ferhan Hasani. Daardoor leek het er even op dat Italië voor het eerst sinds 9 oktober 2004 een WK-kwalificatiewedstrijd ging verliezen. Slovenië was destijds met 1-0 te sterk.

Ciro Immobile zorgde er met twee late treffers voor dat de ongeslagen Italiaanse reeks toch werd verlengd tot dertig wedstrijden. De 3-2 maakte de spits van Lazio in de tweede minuut van de blessuretijd.

Immobile was in de punt van de aanval de vervanger van Graziano Pellè. De 31-jarige oud-Feyenoorder, die tegenwoordig in China speelt, werd deze week uit de selectie gezet, nadat hij weigerde Ventura de hand te schudden toen hij werd gewisseld tegen Spanje.

Albanië-Spanje

Spanje boekte zondag ook een zege in groep G. De ploeg van bondscoach Julen Lopetegui won moeizaam met 2-0 bij Albanië. Halverwege had Spanje amper een kans gecreëerd in Shkoder. Alleen Vitolo probeerde het met een gekruld schot, maar de Albanese doelman Etrit Berisha was bij de les.

Diezelfde Berisha ging tien minuten na rust in de fout en leidde zo de 1-0 in. De keeper speelde de bal zomaar in de voeten van David Silva. De middenvelder van Manchester City passte naar Vitolo en die stelde Diego Costa in staat de bal binnen te schuiven: 1-0.

Een paar minuten later was de wedstrijd beslist. Nolito, die net was ingevallen, had een mooie actie aan de linkerkant en plaatste de bal in de verre hoek (2-0). Tegenvaller voor Spanje was nog dat aanvoerder Sergio Ramos van Real Madrid in de slotfase geblesseerd uitviel. Hij landde verkeerd na een luchtduel en greep naar zijn knie.

Door de zeges gaan Spanje en Italië samen aan kop in de groep met zeven punten uit drie wedstrijden. Albanië staat derde met zes punten, net als nummer vier Israël, dat eerder op zaterdag met 2-1 won van het nog puntloze Liechtenstein.

Tomer Hemed zorgde in de beginfase voor een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na rust zette Maximilian Göppel namens Liechtenstein de 2-1 eindstand op het scorebord.

Bekijk de standen, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie