Gareth Southgate is tevreden na de 2-0 zege van Engeland zaterdag op Malta in de strijd om WK-kwalificatie, al had de bondscoach bij zijn debuut graag meer doelpunten gezien van zijn ploeg.

"Het publiek had meer goals verdiend, het was ze gegund", zei de 46-jarige Southgate tegen de BBC.

"Aan de andere kant verloor Malta in de EK-kwalificatie met maar een doelpunt verschil van Italië en Kroatië. En we mogen niet vergeten waar we tien dagen geleden stonden", doelde Southgate op het vertrek van de in opspraak geraakte Sam Allardyce.

Halverwege stond de eindstand al op het scorebord op Wembley door doelpunten van Daniel Sturridge en Dele Alli. "In de eerste helft speelden we goed, maar de doelman van Malta verrichtte een paar goede reddingen. Na rust deden sommige spelers het wellicht onbewust rustiger aan."

Slovenië

Dinsdag staat voor Southgate, die op interimbasis het jaar afmaakt als bondscoach, de volgende interland met Engeland op het programma. De Engelsen spelen dan uit tegen Slovenië. "Dat wordt een hele andere wedstrijd. Dan zullen we de bal sneller moeten laten rondgaan."

Tegen de Slovenen zal Southgate niet kunnen beschikken over verdediger Ryan Bertrand, die tegen Malta al vroeg in de wedstrijd uitviel. Kieran Gibbs van Arsenal werd meteen na de wedstrijd opgeroepen als vervanger.