Kevin Strootman vindt dat Nederland maandag tegen Frankrijk beter moet spelen dan vrijdag tegen Wit-Rusland (4-1 winst).

"Ik ben tevreden met de uitslag tegen Wit-Rusland, maar tegen Frankrijk zullen we een hoger niveau moeten halen", aldus Strootman, die tegen de Wit-Russen aan het eind van de eerste helft en kort na rust een mindere fase kende met Oranje.

"De ruimte tussen de linies werd te groot, waardoor Wit-Rusland kansen kreeg. In de rust werd dat benadrukt, maar meteen daarna kregen we een goal tegen. Dat soort fouten kunnen we ons tegen Frankrijk niet permitteren. We mogen niet weer zoveel kansen weggeven."

De 26-jarige Strootman heeft door de zege wel een goed gevoel overgehouden aan het duel met Wit-Rusland, dat Nederland voor het eerst drie punten opleverde in de WK-kwalificatie.

"Eindelijk gingen we weer met applaus van het veld. Dat was lang geleden. Mooi om te zien dat de mensen tevreden waren. Dat moet maandag weer het geval zijn."

Eerdere interlands tussen Nederland en Frankrijk

Nederland en Frankrijk staan woensdag in Parijs voor de 25e keer tegenover elkaar. © Hollandse Hoogte
Slechts vier keer werd het gelijk, onder meer op 26 maart 1980 (0-0). © Hollandse Hoogte
Kist in actie tegen Frankrijk. © ANP
In de kwalificatie voor het WK 1982 stonden beide landen weer tegen elkaar. Jan Peters moest op 18 november 1981 niet alleen langs de Franse tegenstanders, maar trof ook een haan. © ANP
Oranje verloor die avond met 2-0 en kon het WK vergeten. © Hollandse Hoogte
Oranje en Frankrijk voorafgaand aan een oefeninterland in 1992. Door treffers van Jean-Pierre Papin en Bryan Roy werd het 1-1 in Lens. © Hollandse Hoogte
In totaal won Frankrijk acht keer van Oranje, onder meer in 1995 bij het debuut van Guus Hiddink als bondsocach. In Utrecht werd het 0-1. © ANP
Wim Jonk in 1995 in duel met Eric Cantona. © ANP
In 1996 schakelde Frankrijk Oranje uit in de kwartfinale van het EK. © Hollandse Hoogte
Clarence Seedorf miste in Liverpool als enige speler in de strafschoppenserie. Na afloop was hij in tranen. © ANP
In 1997 verloor Oranje opnieuw, ditmaal met 2-1. Jan Rab verving in Parijs Hiddink die aan zijn darmen werd geopereerd. © Hollandse Hoogte
Drie jaar later wist Oranje eindelijk weer eens te winnen van 'Les Blues'. Op het EK 2000 werd het 3-2 in de poulefase. © Hollandse Hoogte
Nigel de Jong beleefde in 2004 zijn Oranje-debuut tegen Frankrijk (0-0). © Hollandse Hoogte
De laatste keer dat Oranje van Frankrijk won was op het EK 2008. © Hollandse Hoogte
Oranje won in Bern met 4-1. © Hollandse Hoogte
In maart 2014 verloor Oranje met 2-0 in het Stade de France. © ANP
© ANP

Mooiste wedstrijden

Hoewel de Fransen op papier de favoriet zijn en in 2016 vooralsnog alleen de EK-finale verloren, vindt de middenvelder van AS Roma dat Nederland gewoon voor de winst moet gaan in de Arena.

"Ik kan nu niet zeggen dat ik alleen met winst tevreden ben, dat hangt van het wedstrijdverloop af. Maar ik vind wel dat drie punten de insteek moet zijn. Ik kijk ernaar uit. Dit zijn de mooiste wedstrijden. We moeten laten zien wat we waard zijn."

De wedstrijd in de Arena begint maandagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van de Sloveense arbiter Damir Skomina.