Duitsland heeft zaterdag in de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland een gemakkelijke 3-0 zege op Tsjechië geboekt. In Hamburg was Thomas Müller tweemaal trefzeker voor de wereldkampioen.

Müller, die als diepe spits speelde in een 4-2-3-1-systeem, schoot in de dertiende minuut na een vloeiende aanval de openingstreffer binnen. Kort na rust was Toni Kroos met een intikker van dichtbij verantwoordelijk voor de  tweede Duitse treffer.

Daarmee was het Tsjechische verzet gebroken. In de 65e minuut maakte Müller zijn tweede van de avond. Ook in de vorige kwalificatie-interland tegen Noorwegen (3-0) was Müller tweemaal trefzeker.

De Duitsers kregen kansen op meer treffers, maar de dominante thuisploeg was ongelukkig in de afronding. Tsjechië kon de Duitse doelman Manuel Neuer nauwelijks op de proef stellen en heeft pas één punt na de eerste twee wedstrijden in groep C.

Azerbeidzjan-Noorwegen

Voor Noorwegen is deelname aan het WK ver weg. Zaterdag verloren de Scandinaviërs met 1-0 op bezoek bij Azerbeidzjan, dat samen met Duitsland aan kop gaat met zes punten uit twee duels.

De Noren zijn nog altijd puntloos in groep C. Azerbeidzjan won eerder met 1-0 van San Marino, dat ook nog puntloos is.

Zaterdag in Baku scoorde Maksim Medvedev na elf minuten. De verdediger volleerde raak na een vrije trap.

Bij Noorwegen stond voormalig AZ-speler Markus Henriksen in de basis. In blessuretijd knikte hij rakelings naast bij een vrije kopkans. Alexander Sorloth van FC Groningen mocht een half uur voor tijd invallen, zijn clubgenoot Ruben Jenssen bleef op de bank.

Noord-Ierland-San Marino

Noord-Ierland boekte in groep C een 4-0 thuisoverwinning op San Marino. Steven Davis benutte halverwege de eerste helft een strafschop voor de Britten.

Pas tien minuten voor tijd stelde Kyle Lafferty de overwinning veilig, waarna Jamie Ward  en opneuw Lafferty nog scoorden. San Marino stond toen al geruime tijd met tien man na tweemaal geel voor Mirko Palazzi. Noord-Ierland heeft vier punten uit twee duels en staat derde in de groep.

Bekijk de standen, het programma en de uitslagen in de WK-kwalificatie