Tonny Vilhena is zaterdag door Danny Blind toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De bondscoach speelt daarmee vast in op het mogelijke afhaken van Wesley Sneijder.

Sneijder moest zich vrijdag in de rust van het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland laten vervangen vanwege een hamstringblessure. Het is nog onzeker of hij maandag mee kan spelen tegen Frankrijk.

Feyenoorder Vilhena kwam één keer eerder uit voor Oranje. Dat was in juni van dit jaar in de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Door de toevoeging van de 21-jarige middenvelder bestaat de selectie uit 24 spelers.

Vilhena is een vaste waarde op het middenveld van Feyenoord, dat aan kop gaat in de Eredivisie. De middenvelder was opgeroepen voor Jong Oranje, maar meldde zich maandag vanwege privéredenen af bij bondscoach Art Langeler.

Zaterdagmiddag trainde Vilhena op jeugdcomplex De Toekomst van Ajax al mee met de wisselspelers van vrijdagavond. Zondag werkt Oranje de laatste oefensessie richting het duel met de verliezend EK-finalist af in het AFAS Stadion van AZ.

Sneijder

Blind erkende vrijdag na de zege op de Wit-Russen (4-1) al dat de kans zeer klein zou zijn dat Sneijder er tegen Frankrijk bij is.

De aanvoerder wilde zelf nog niet bevestigen dat dat duel te vroeg komt. "Ik kon niet verder, dus dan moet je naar maandag kijken en geen risico nemen. De stand was er ook naar."

Sneijder raakte vorige week bij een wedstrijd van zijn club Galatasaray geblesseerd aan zijn hamstring en voelde de spier vrijdag opnieuw pijn doen na een sliding. Zaterdag trainde hij met de basisspelers in de sportschool.

Nederland en Frankrijk treffen elkaar maandag in de Amsterdam Arena. Beide landen hebben na twee wedstrijden vier punten, net als Zweden.