De Franse bondscoach Didier Deschamps is na de 4-1 zege op Bulgarije optimistisch gestemd over de confrontatie met Oranje, maandag in Amsterdam

"We gaan naar Nederland met hetzelfde doel als vandaag: dat is winnen", zei de coach op de Franse tv-zender TF1.

Frankrijk was de WK-kwalificatiereeks begonnen met een gelijkspel tegen Wit-Rusland, maar tegen de Bulgaren liep het stukken beter. Dat kwam mede door het nieuwe aanvalskoppel Kevin Gameiro en Antoine Griezmann. Beide spelers van Atletico Madrid kwamen tot scoren.

"Ze zijn complementair en effectief, dat hebben we vanavond kunnen zien. Ik ben blij voor hen en voor het team. Het feit dat ze samen spelen bij Atletico betekent ook dat ze elke dag aan automatismen kunnen werken. Nu doen ze dat ook in het blauw."

Griezmann werd voor de wedstrijd nog gehuldigd als beste speler van het afgelopen EK in eigen land. Gameiro maakte weer zijn eerste minuten voor 'Les Bleus' in vijf jaar. Hij vierde dat met met twee doelpunten.

Bacary Sagna is er in de Arena niet bij. De rechtsback liep al in de eerste helft een hamstringblessure op. Hij werd vervangen door Djibril Sidibé. Sebastian Corchia van Lille is door Deschamps bij de selectie gehaald.

Ronaldo

Cristiano Ronaldo had reden tot juichen. De sterspeler van Real Madrid leidde Portugal met vier treffers voorbij Andorra (6-0). Het was voor het eerst dat hij vier keer in één duel scoorde in een interland.

De aanvaller van Real Madrid raakte tijdens de EK-finale geblesseerd aan zijn knie, maar liet zien weer helemaal terug te zijn. Binnen vier minuten had hij al twee doelpunten gemaakt.

"Ik weet dat ik belangrijk ben, net als de andere spelers. Ik geef altijd alles voor de nationale ploeg. Ik voel me nuttig en ben blij dat ik terug ben na mijn blessure. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan en die willen we allemaal winnen om het WK te halen."

Zonder Ronaldo was Europees kampioen Portugal de WK-kwalificatiereeks teleurstellend begonnen met een nederlaag tegen Zwitserland (2-0).