Maarten Stekelenburg is trots op zijn terugkeer bij Oranje. De 34-jarige doelman wil met Nederland naar het WK en hoopt nog jaren door te kunnen.

"Tijdens het WK ben ik 35. Daarna heb ik nog wel een paar jaar te gaan. Ik ben net terug en wil nog lang niet aan het einde denken", aldus Stekelenburg tegen NUsport. De keeper van Everton had vrijdag in de Kuip tegen Wit-Rusland (4-1 winst) na vier jaar weer een basisplaats in Oranje

"Oktober 2012 tegen Roemenië. Toen werd het ook 4-1", herinnert Stekelenburg zijn laatste interland. De 55-voudig international wisselde sindsdien vaak van club. Bij AS Roma belandde hij op de bank en ook bij AS Monaco speelde hij niet.

"Ik moest in die jaren reëel zijn. Als ik niet speel bij een club dan kom ik ook niet voor het Nederlands elftal in aanmerking. Gelukkig heb ik vorig jaar bij Southampton weer veel gespeeld. En nu bij Everton helemaal. Ik heb er de afgelopen tijd alles aan gedaan om terug te keren in Oranje. Dat was het doel en ik ben dan ook heel trots dat het nu gelukt is."

Fantastisch nieuws

Nadat Jasper Cillessen de overstap maakte naar FC Barcelona, waar hij geen basisspeler is, en hijzelf eerste keeper werd bij Everton, hoopte Stekelenburg vorige maand tegen Zweden al op een basisplaats. Bondscoach Danny Blind koos toen echter voor PSV-doelman Jeroen Zoet.

"Eerlijk gezegd had ik voor Zweden meer het gevoel dat ik zou gaan spelen dan nu. Maar goed, het blijft de keuze van de bondscoach."

Dinsdag kreeg Stekelenburg te horen dat hij tegen Wit-Rusland wel zou spelen. "De bondscoach vertelde me zelf dat hij voor mij koos. Hij zei dat ik het goed had gedaan bij Everton. Voor mij was dat natuurlijk fantastisch nieuws. Ik ben van ver gekomen."

Weinig indruk

De geboren Haarlemmer keepte vervolgens een redelijke wedstrijd in De Kuip. Hij is tevreden over zijn spel en ook dat van Oranje tegen de Wit-Russen, al incasseerde hij kort na rust wel een treffer van Aleksei Rios.

"In het laatste deel van de eerste helft werden we al slordiger en stonden de linies verder uit elkaar. In de rust is daarom gezegd dat dat beter moest. Maar dat heeft blijkbaar weinig indruk gemaakt, want vervolgens was het binnen twee minuten 2-1."

Zorgen maakte Stekelenburg zich echter geen moment. "Dat was ook omdat het vrij snel weer 3-1 was. Daarna was het klaar en had de score zelfs nog verder kunnen oplopen dan 4-1. Maar het was blij vlagen ook nu al genieten."