Quincy Promes vindt niet dat hij vrijdagavond tegen Wit-Rusland (4-1) zijn beste interland gespeeld heeft, ondanks dat hij in De Kuip eindelijk trefzeker was voor Nederland.

"Qua goals was dit de beste, maar qua spel niet", aldus Promes, die in zijn vijftiende interland de 1-0 en de 2-0 maakte. "Vorig jaar tegen Wales (3-2 winst, red.) en vorige maand tegen Zweden (1-1, red.) was ik misschien wel beter."

Na zijn eerste goal was er volgens de 24-jarige buitenspeler dan ook geen opluchting, al beseft hij wel dat er discussie over hem was omdat hij vooralsnog alleen bij zijn club Spartak Moskou rendement had.

"Ik voelde dat de goals eraan zaten te komen, dus voor mij was het geen item. Ik was ook niet extra gebrand op een doelpunt. Maar ik pikte natuurlijk wel op dat het in de media een dingetje was dat ik nog niet gescoord had in Oranje. Gelukkig kan dat verhaaltje nu de wereld uit."

Wereldspelers

Promes wil echter benadrukken dat hij blij is met de drie punten die Nederland pakte in De Kuip.

"Die goals waren heerlijk, maar ik wil naar het WK en dus is het belangrijkste dat we gewonnen hebben. We hebben bovendien een goede wedstrijd gespeeld. Ik denk dat iedereen een voldoende heeft gehaald. Zeker na de 3-1 was het genieten."

Lang kunnen Promes en Oranje niet genieten van de zege omdat maandag al de kraker in de Arena tegen Frankrijk wacht.

"Dat wordt een flink potje", beseft Promes. "Frankrijk heeft een aantal wereldspelers, dus we mogen aan de bak. Toch denk ik dat we kwalitatief niet heel veel voor ze onder doen. Het gaat een interessant duel worden."