De kans dat Wesley Sneijder maandag tegen Frankrijk kan spelen is volgens bondscoach Danny Blind heel klein. De middenvelder liep tegen Wit-Rusland opnieuw een hamstringblessure op. Sneijder zelf heeft de hoop nog niet opgegeven.

Sneijder werd in de rust van de met 4-1 gewonnen wedstrijd gewisseld, volgens de bondscoach omdat hij opnieuw last van zijn hamstring had gekregen. Door die klachten was het een tijd onzeker of de aanvoerder wel mee kon doen tegen Wit-Rusland.

"De kans dat hij er tegen Frankrijk bij is, is echt heel klein", bekende Blind. "Het schoot er weer in bij een sliding, zijn spier liep weer vol."

"We bespreken vanavond of er iemand bij komt, al heb ik mogelijkheden om het in te vullen met spelers die er al zijn. Maar ik kan ook iemand oproepen", zei de bondscoach bij de NOS.

Sneijder zelf weet nog niet of hij definitief is afgehaakt. "Het was niet gepland dat ik eruit ging, maar ik moest naar mijn lichaam luisteren. Ik kon niet verder, dus dan moet je naar maandag kijken en geen risico nemen. De stand was er ook naar en we kijken morgen wel richting maandag. Ik kan nu echt niet zeggen of ik erbij ben."

Gevaarlijk

Het wegvallen van Sneijder is een domper voor Blind, die een goed gevoel overhield aan de zege op de Wit-Russen. "We moesten winnen en het was ook verdiend. Met 4-1 kan je uitermate tevreden zijn."

Wel was Blind ontevreden over de laatste fase voor rust, waarin Wit-Rusland ineens enkele keren gevaarlijk opdook voor doelman Maarten Stekelenburg. 

Die fase leidde Oranje volgens Blind in door zelf slordig te spelen. "We mochten god op onze blote knieën danken, dat het niet voor rust al 2-1 werd. Het was goed om alles daarna in de rust op scherp te zetten, maar we trokken die lijn nog eens vijf minuten door. Dat kan niet. Tegen grote ploegen is dat dodelijk."

Blind verklapte vast dat Stekelenburg tegen de Fransen opnieuw onder de lat staat. "Ga er maar van uit dat hij maandag ook tegen de Fransen speelt." Het was voor het eerst in vier jaar dat de doelman van Everton weer voor Oranje speelde.