België is na twee WK-kwalificatieduels nog altijd zonder puntenverlies. Bosnië-Herzegovina werd met 4-0 geklopt. Portugal boekte tegen Andorra de eerste zege, vooral dankzij Cristiano Ronaldo. Hij maakte er vier in de met 6-0 gewonnen wedstrijd.

België was begonnen met een eenvoudige zege op Cyprus (3-0) en gaf dat tegen Bosnië een passend vervolg. Binnen een half uur stond het al 2-0 door een eigen doelpunt van Emir Spahic en een treffer van Eden Hazard.

Dries Mertens was de aangever bij dat tweede doelpunt en de oud-PSV'er stelde ook na een uur spelen Toby Alderweireld in staat de 3-0 binnen te werken. Romelu Lukaku zorgde voor 4-0.

In dezelfde groep H is ook Griekenland nog foutloos. Doelpunten van Kostantinous Mitroglou en Petros Mantalos volstonden om Cyprus te kloppen: 2-0. Het derde duel in de groep tussen Estland en Gibraltar eindigde in een makkelijke zege voor het thuisland: 4-0.

Ronaldo

Portugal had na de zeperd in de eerste wedstrijd in groep B tegen Zwitserland (2-0 verlies) een zege nodig. Andorra toonde zich een gewillig slachtoffer, want al binnen vier minuten had Ronaldo er twee in liggen.

Vlak voor rust zorgde João Concelo voor 3-0, waarna de sterspeler van Real Madrid er nog twee maakte. Bij Andorra werden in het laatste half uur nog twee spelers uit het veld gestuurd. André Silva bepaalde de eindstand op 6-0.

Zwitserland won moeizaam. Het land gaf op bezoek bij Hongarije twee keer een voorsprong uit handen. Haris Seferovic en Ricardo Rodriguez scoorden voor de Zwitsers, die Adam Szalai twee keer wat terug zagen doen. Vlak voor tijd bezorgde Valentin Stocker de gasten alsnog de zege: 2-3.

Zwitserland gaat daardoor nog altijd aan kop. Het verrassende Faeröer staat tweede met vier punten. De eilandengroep klopte Letland met 2-0.