Doelman Sonny Stevens van FC Twente is opnieuw maanden uit de roulatie. De 24-jarige keeper heeft een ingreep aan zijn meniscus ondergaan.

De schade werd vrijdag vastgesteld tijdens een kijkoperatie en is direct behandeld. De verwachting is dat Stevens ongeveer zes maanden nodig heeft om fit te worden.

De doelman viel maandag al in de eerste helft uit tijdens de competitiewedstrijd van Jong FC Twente tegen Jong Sparta Rotterdam.

Sinds zijn overgang van FC Volendam naar FC Twente in de zomer van 2013 wordt Stevens al achtervolgd door blessureleed. Zo was hij door een zware schouderblessure en een gescheurde kruisband al twee keer lang uitgeschakeld.

"Ik kan niet anders doen dan me erbij neerleggen en mij volledig richten op mijn herstel. Ik weet wat een revalidatieproces inhoudt en dus ook wat ervoor nodig is om terug te knokken", aldus Stevens op de website van zijn club.

Zevende

Mede door zijn fysieke leed verloor Stevens zijn plaats onder de lat aan Nick Marsman. Ook Joël Drommel was enige tijd eerste doelman van FC Twente.

Zonder Stevens kent FC Twente een vrij goede start van het seizoen. In de Eredivisie staat de ploeg van trainer René Hake na acht speelrondes op de zevende plaats met dertien punten.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie