Graziano Pellè is vrijdag uit de selectie van Italië gezet voor het WK-kwalificatieduel met Macedonië.

Bondscoach Giampiero Ventura nam dat besluit naar aanleiding van het gedrag van de spits na zijn wissel tijdens het duel Italië-Spanje (1-1) van donderdag.

Pellè was zichtbaar boos toen hij vlak na rust gewisseld werd en weigerde de bondscoach een hand te geven. 

"Bij het dragen van het nationale shirt horen bepaalde waarden, zoals het tonen van respect naar de staf, teamgenoten en fans. Dit gedrag past daar niet bij", aldus een verklaring.

Ventura liet na de wedstrijd al weten niet blij te zijn met het gedrag van Pellè. "Hij was boos. De reden was misschien niet dat hij gewisseld werd, maar omdat hij zelf slecht speelde", aldus Ventura na afloop.

"In het voetbal zie je dit vaker, maar ik vind dit geen gepast gedrag als je het shirt van het nationale elftal aantrekt."

Excuses

Pellè bood na afloop bij zijn teamgenoten en op zijn Instagram-account zijn excuses aan voor zijn boosheid en het negeren van de bondscoach.

"Ja hoor, ik ben helaas weer in de fout gegaan. Zoals bij elke misstap moet je de consequenties accepteren. Ik neem mijn volledige verantwoordelijkheid en bied mijn excuses aan."

De voormalig spits van Feyenoord verruilde afgelopen zomer Southampton voor de Chinese club Shandong Luneng.

Lazio-spits Ciro Immobile en Torino-spits Andrea Belotti zijn de mogelijke vervangers voor Pellè in de basis van Italië.