In groep D van de WK-kwalificatie heeft Italië ternauwernood een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Spanje. Het werd 1-1 in Juventus Stadium.

Zeker in de eerste helft kwamen de Italianen, die met Graziano Pellè in de spits startten, er niet aan te pas. Met af en toe oogstrelend combinatievoetbal speelde Spanje zijn opponent weg, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Een enorme fout van Gianluigi Buffon zorgde voor de openingstreffer. De ervaren keeper van Juventus stormde uit het zestienmetergebied, maar miste de bal. Vitolo maakte dankbaar gebruik van de blunder door de bal in een leeg doel te werken.

Na een uur nam Italië bij vlagen het initiatief over, nadat het daarvoor geen moment in de wedstrijd was geweest. Tot een gelijkmaker leek dat niet te leiden, totdat arbiter Felix Brych de bal in de 82e minuut op de stip legde. Daniele de Rossi schoot overtuigend binnen. In de slotfase werd nog een doelpunt van de Italianen terecht afgekeurd.

Video: Bondscoach Spanje: 'Italië heeft een extra leven' 

Bondscoach Spanje: 'Italië heeft een extra leven'
66
Bondscoach Spanje: 'Italië heeft een extra leven'

Charge

De wedstrijd werd opgeschrikt door een ogenschijnlijk ernstige blessure van Riccardo Montolivo. Na een charge van Sergio Ramos stortte de middenvelder van AC Milan ter aarde. Het is nog niet bekend wat de ernst van zijn kwetsuur is, maar gevreesd wordt dat Montolivo lange tijd uit de roulatie is.

Israël

In de groep van Italië en Spanje won Israël de uitwedstrijd tegen Macedonië met 2-1. Tommer Hemed en Tal Ben Chaim zette de Israeliërs in de eerste helft op een riante voorsprong. Ilija Nestrorovski tekende in de tweede helft voor de eretreffer.

Ook Albanië boekte een zege in groep D. Door goals van Jahmir Hyka en Bekim Balaj werd Liechtenstein op eigen bodem verslagen: 2-0.

Door het gelijkspel is Spanje al 55 duels ongeslagen in WK-voorrondewedstrijden. Spanje en Italië staan beiden op vier punten in de WK-kwalificatie. De Spanjaarden versloegen Liechtenstein met 8-0 in de eerste wedstrijd, terwijl Italië met 3-1 te sterk was voor Israël.

Bekijk het programma en de stand in de WK-kwalificatie.