Jong Oranje begint donderdagavond met Ajacieden Jairo Riedewald, Riechedly Bazoer en Donny van de Beek op het middenveld aan het cruciale EK-kwalificatieduel met Jong Turkije.

Voor de 19-jarige Van de Beek is het zijn debuut in Jong Oranje. De middenvelder zit voor het eerst bij de selectie. Verder hebben Ajacied Kenny Tete en Jerry St. Juste van sc Heerenveen een basisplaats in de verdediging.

Ook aanvoerder Karim Rekik en Joshua Brenet staan in de defensie. Mickey van der Hart is de doelman. Ricardo Kishna, Vincent Vermeij en Anwar El Ghazi vormen het aanvalstrio.

De wedstrijd in het AFAS Stadion betekent het debuut voor bondscoach Art Langeler. De hoofd opleidingen van PSV werd onlangs aangesteld als opvolger van Fred Grim, die aan de slag ging als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.

In aanloop naar het duel met de Turken meldden Tonny Vilhena (Feyenoord), Wesley Hoedt (Lazio) en AZ-spelers Derrick Luckassen en Dabney dos Santos zich af bij bondscoach Langeler.

EK

Dinsdag sluit Jong Oranje de EK-kwalificatiereeks af met een uitduel met Jong Cyprus. Beide wedstrijden moeten eigenlijk worden gewonnen om zicht te houden op plaatsing voor het EK van volgend jaar in Polen.

Iedere groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi en de vier beste nummers twee strijden in play-offs om de laatste twee tickets. Jong Oranje geeft als nummer twee in groep 8 vijf punten toe op Slowakije. De voorsprong op nummer drie Turkije is een punt en nummer vier Wit-Rusland geeft twee punten toe.

Jong Oranje-Jong Turkije begint donderdagavond om 18.30 uur. Bij de Turken hebben Tolgahan Çiçek (De Graafschap) en Bilal Basaçikoglu (Feyenoord) een basisplaats.

Opstelling Jong Oranje: Van der Hart; Tete, St. Juste, Rekik, Brenet, Riedewald, Van de Beek, Bazoer, El Ghazi, Vermeij en Kishna.

Opstelling Jong Turkije: Akkan; Babacan, Çiçek, Alkan, Özdemir; Artarslan, Ünder, Kahveci; Çaglayan, Uçan, Basaçikoglu.