Gianluigi Buffon benadrukt dat Italië donderdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje dezelfde instelling moet hebben als afgelopen zomer op het EK in Frankrijk.

"We moeten met dezelfde passie en nederigheid spelen", aldus Buffon, die ruim drie maanden geleden met Italië in de achtste finale met 2-0 te sterk was voor de Spanjaarden.

"Dat was een hele goede wedstrijd", beseft Buffon. "Maar die ligt achter ons. We richten ons op de toekomst en mogen zeker niet arrogant zijn vanwege onze zege op het EK."

Zowel Italië als Spanje begon de kwalificatie vorige maand met een zege in groep G. Omdat alleen de groepswinnaar zeker is van een plek op het WK 2018 staat er donderdag veel op het spel.

Buffon: "Het WK ligt nog meer dan anderhalf jaar voor ons, maar we moeten ons bewust zijn van het belang van deze wedstrijd."

Video: Coaches Spanje en Italië blikken vooruit op kwalificatiewedstrijd

Coaches Spanje en Italië onder de indruk van elkaars ploegen
83
Coaches Spanje en Italië onder de indruk van elkaars ploegen

Casillas

Voor de 38-jarige Buffon wordt de titanenstrijd in Turijn donderdag zijn 164e interland. Daarmee heeft hij er drie minder dan Europees recordhouder Iker Casillas, die niet is opgeroepen door de Spaanse bondscoach Julen Lopetegui.

"Het is vreemd voor mij dat Iker er na al die jaren niet meer bij is", vindt Buffon, die pas na het WK afscheid wil nemen. "Maar het is misschien ook een signaal. Het einde nadert, maar dat is niet anders."

"Ik weet dat mijn loopbaan richting het einde loopt en tot dat moment zal ik genieten van elk moment."

De wedstrijd tussen Italië en Spanje begint donderdag om 20.45 in het Juventus Stadium en staat onder leiding van de Duitse arbiter Felix Brych.

Bekijk het programma en de stand in de WK-kwalificatie