Wesley Sneijder en Kevin Strootman zijn woensdag aangesloten bij de training van het Nederlands elftal. Beide spelers lijken op tijd fit voor de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Wit-Rusland in de WK-kwalificatie.

Sneijder en Strootman misten dinsdag de groepstraining van Oranje in Katwijk. Ze hadden allebei last van een bovenbeenblessure.

Sneijder liet zich zondag vervangen tijdens het duel van zijn club Galatasaray met Antalyaspor. Strootman kwam niet helemaal ongeschonden uit de wedstrijd van AS Roma tegen Internazionale.

Oranje trainde woensdag achter gesloten deuren in de Rotterdamse Kuip, waar het duel met Wit-Rusland wordt afgewerkt.

Robben

Arjen Robben was daar niet bij. De aanvaller bleek dinsdag nog niet voldoende hersteld van een ribblessure. Bondscoach Danny Blind hoopt nog steeds dat hij zijn aanvoerder speelminuten kan geven tegen Wit-Rusland of Frankrijk.

De KNVB en de medische staf van Bayern München zeggen de situatie van Robben van dag tot dag te bekijken. Hij heeft pas net afgerekend met langdurig blessureleed.

Na twee invalbeurten had Robben afgelopen zaterdag voor het eerst sinds 5 maart weer een basisplaats bij de kampioen van Duitsland. De vleugelspeler moest zich in de rust van het duel met 1. FC Köln alweer laten vervangen met een ribblessure.

De wedstrijd tegen Wit-Rusland begint vrijdag om 20.45 uur. Maandag speelt Oranje op hetzelfde tijdstip in de Amsterdam Arena tegen Frankrijk.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de WK-kwalificatie