Kasper Dolberg kan in de komende interlandperiode niet in actie komen met de Deense ploeg onder 21 jaar. De spits keert met een rugblessure terug naar Amsterdam.

De Deense bond meldt op Twitter dat Dolberg bij zijn club aan zijn herstel gaat werken. Volgens Ajax heeft Dolberg rugklachten.

Jong Denemarken speelt op vrijdag tegen Jong Bulgarije en op dinsdag tegen Luxemburg onder 21.

De bondscoach van Denemarken onder 21 Niels Frederiksen zegt tegen BT: "Hij kwam hier al aan met rugklachten, we hoopten dat het snel zou verminderen maar dat viel tegen."

"Hij zal er nog ongeveer een week last van hebben. Vrijdag kon hij honderd procent zeker niet spelen, dinsdag wellicht wel."

"Maar het is beter dat hij rust neemt." De verwachting is dat Dolberg geen wedstrijden van Ajax hoeft te missen.

De spits die donderdag zijn 19e verjaardag viert, brak dit seizoen onder trainer Peter Bosz door bij Ajax. Met vier treffers in zeven competitieduels heeft hij een prima start van het seizoen achter de rug. In Europees verband wist Dolberg al tweemaal te scoren.

Voorzichtig

"Vorig jaar heeft hij in de A1 weinig gespeeld door blessures", zei Bosz onlangs over de spits. "Ik ga hem niet kapot maken door hem veel te laten spelen. Juist omdat hij het zo goed doet en jong is zullen we heel voorzichtig zijn."

"We bekijken dat van wedstrijd tot wedstrijd. Van elk duel krijgen we data en daar kijken we goed naar." 

Dolberg wordt vaak uit voorzorg voortijdig naar de kant gehaald door zijn trainer. In september keerde hij met een lichte heupblessure terug van Jong Denemarken.

Ajax hervat de Eredivisie op zondag 16 oktober met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag,