Memphis ziet zijn uitverkiezing voor Oranje als een nieuwe mogelijkheid om zich te laten zien. De 22-jarige aanvaller hoopt spoedig op meer speeltijd bij zijn club Manchester United.

"Dat ik soms niet eens bij de selectie zit is moeilijk. Ik voel me als een geladen geweer", aldus Memphis dinsdag na afloop van de training van het Nederlands elftal tegen Metro.

"Ik ben er klaar voor om te spelen, maar moet op mijn kans wachten. Daarom ben ik nu ook zo blij dat ik bij Oranje zit. Dit is een nieuwe mogelijkheid om me te laten zien."

De vorig jaar van PSV overgekomen vleugelspeler wil niet dat zijn opmerking over het geladen geweer verkeerd wordt geïnterpreteerd. "Op het veld ben ik een geladen geweer, daarbuiten niet. Als ik mijn agressie niet op het veld kwijt kan, zorg ik er op een andere manier voor dat ik het kwijt kan."

"Dat kan bijvoorbeeld door een rondje te joggen. Na een avondwedstrijd ga ik 's nachts soms lopen. Dan kom ik thuis met mijn lijf vol adrenaline. Dat moet eruit."

Van Gaal

Memphis kwam in zijn eerste jaar op Old Trafford na een flitsende start steeds minder aan spelen toe en ook zijn relatie met toenmalig manager Louis van Gaal verslechterde. Hij wil echter niet meer achterom kijken. "Ik wil het liever niet over vorig seizoen hebben. Dat is gebeurd. Er zaten mindere wedstrijden tussen, ik had beter moeten spelen."

Onder Van Gaals opvolger José Mourinho zit Memphis weer lekker in zijn vel. "Op de trainingen gaat het goed, ik ben scherp en fit. Maar dat geldt voor iedereen. Het niveau is hoger geworden. Mourinho is een topcoach. Het gevoel is anders. Mourinho heeft zijn vertrouwen in me uitgesproken. Persoonlijk, maar ook in de pers."

Pogba

Memphis wint af en toe ook advies in van ploeggenoot Paul Pogba. "Paul en ik kennen elkaar al een tijdje. Maar het is een mannensport, het is heus niet zo dat ik getroost moet worden. Ik ben nog steeds overtuigd van mijn kwaliteiten."

"Ik ben dezelfde persoon als vorig jaar en ik weet wat ik wil. Een bijrol is niks voor mij. Ik ben niet een speler die al blij is met het feit dat hij onder contract staat bij Manchester United. Dit is mijn droomclub, maar ik wil wel spelen."

Memphis bereidt zich momenteel met Oranje voor op de thuiswedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk in de WK-kwalificatie. De Zuid-Hollander werd zondag door bondscoach Danny Blind opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Steven Berghuis.