Technisch manager Ted van Leeuwen (64) verlaat FC Twente om per direct aan de slag te gaan bij de Deense club Esbjerg fB, waar hij sportief directeur wordt.

Esbjerg is momenteel hekkensluiter in de Deense Superliga. De club heeft na twaalf duels slechts zeven punten verzameld. Van Leeuwen was sinds vorig jaar zomer in dienst bij FC Twente.

"Iedereen weet dat Esbjerg in een moeilijke situtaie zit", zegt Van Leeuwen op de website van de Deense club. "Ik kan geen wonderen verrichten. Normaal gesproken werk ik bij clubs aan projecten voor één of twee jaar, maar zoveel tijd hebben we hier niet."

"Ik zal snel beginnen om de club goed te leren kennen en maak een analyse van de organisatie. Mijn eerste indruk is dat de club een goede organisatie heeft en dat er vooral op sportief vlak problemen zijn."

Van Leeuwen zal zich in de komende periode onder meer bezighouden met het transferbeleid van Esbjerg. "Ik focus me voorlopig op het eerste team en ga kijken hoe we ons in de winter kunnen versterken."

FC Twente

Na een loopbaan in de sportjournalistiek ging Van Leeuwen in 2002 als voetbalbestuurder aan de slag. Hij was achtereenvolgens werkzaam bij AGOVV, Vitesse, Valletta FC, Anorthosis Famagusta en sinds juni vorig jaar bij FC Twente.

Van Leeuwen leidde de club in een financieel zware periode, waarin de Tukkers ternauwernood hun proflicentie behielden. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt bij de club uit Enschede.