Sven van Beek heeft maandag na ruim drie maanden zijn rentree gemaakt voor Feyenoord. De 22-jarige verdediger speelde een uur mee met het tweede elftal.

Van Beek raakte begin juli geblesseerd aan zijn voet tijdens een oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zijn herstel verliep moeizaam.

Zonder de stopper beleeft Feyenoord de beste competitiestart in jaren. De Rotterdammers wonnen alle acht competitiewedstrijden en zijn de trotse koploper van de Eredivisie. Achterin wordt de plek van Van Beek overgenomen door Eric Botteghin.

Met Van Beek in de gelederen speelde Jong Feyenoord met 1-1 gelijk tegen het tweede elftal van Excelsior. Het doelpunt van de Kralingers werd gemaakt toen Van Beek al was vervangen.

Coach Roy Makaay was tevreden over het optreden van Van Beek. "Hij oogde erg gretig en het was leuk om te zien hoe blij hij was om weer te mogen spelen. Voor hem zijn dit soort wedstrijden ideaal om minuten te maken en ritme op te doen."

Van Beek maakte in het seizoen 2012/2013 zijn officiële debuut voor Feyenoord. Hij heeft in Rotterdam nog een contract tot medio 2018.