Rick Karsdorp hoopt dat de interlandperiode van Oranje er niet voor zal zorgen dat Feyenoord de goede vorm van de laatste weken kwijtraakt.

"Ik zei nog tegen mijn vader: het liefst had ik gewoon door geknald bij Feyenoord", zegt de rechtsback, die zich maandag in Noordwijk bij Oranje meldde voor de aankomende interlands tegen Wit-Rusland (vrijdag) en Frankrijk (maandag).

"We zitten met Feyenoord in een flow", vervolgt Karsdorp. "Die moeten we niet kwijtraken. Maar goed, het moet goedkomen. We doen het fantastisch. Acht wedstrijden en acht keer gewonnen. Dat kan niet beter."

De 21-jarige Karsdorp ziet vooral het feit dat Feyenoord vrijwel de gehele selectie deze zomer heeft weten te behouden als reden voor de uitstekende seizoensstart van de Rotterdammers, die met vijf punten voorsprong op Ajax koploper zijn in de Eredivisie.

"Het is belangrijk dat we bij elkaar zijn gebleven. We gaan voor elkaar door het vuur. Alleen de keeper Brad Jones en de spits Nicolai Jörgensen zijn nieuw en die doen het geweldig. Brad maakt aparte reddingen, zo zal ik maar zeggen. Maar hij houdt er wel ballen uit die normale keepers er niet uit houden. En Jörgensen heeft er al zes gemaakt."

Video: 'Niet realistisch om te zeggen dat ik debuut ga maken'

Debuut

Mede door de goede resultaten van zijn club zit Karsdorp nu weer bij Oranje, al had hij daar zelf niet op gerekend. "Zo zit ik niet in elkaar. Ik moet gewoon keihard werken, ook bij Feyenoord. En dan kan ik opgeroepen worden. Maar ik reken nergens op."

"Het is niet realistisch om nu te rekenen op een debuut in Oranje. Maar ik hoop er natuurlijk wel op en ga voor mijn kans. Ik ga mijn stinkende best doen."