De politie in Tilburg heeft zondagavond na het supportersgeweld tijdens en na de voetbalwedstrijd Willem II - Feyenoord in totaal zeven mensen aangehouden.

Tijdens de wedstrijd braken gevechten uit tussen de verschillende supportersgroepen, waarbij een persoon over een balustrade werd gegooid.

De politie arresteerde kort na de wedstrijd al één verdachte. Een tweede meldde zich later vrijwillig. De twee zijn aangehouden wegens mishandeling.

Later op de avond arresteerde de politie in een uitgaansgebied in de binnenstad nog vijf supporters, omdat ze een bevel van agenten om weg te gaan niet opvolgden. Onder hen bevond zich ook de man die over de balustrade werd gegooid. Hij wilde zich niet legitimeren en wilde geen aangifte doen, maakte de politie maandag bekend.

Video: Politie zoekt relschoppers wedstrijd Willem II – Feyenoord

Stadionverbod

Willem II heeft gemeld de verantwoordelijke supporters te bestraffen met een stadionverbod. "Wij distantiëren ons van alle vormen van geweld en vinden dan ook dat dit soort gedrag absoluut niet thuis hoort in een stadion", aldus de huidige nummer zestien van de Eredivisie.

Toen de wedstrijd werd stilgelegd door scheidsrechter Dennis Higler probeerden verschillende spelers van beide clubs de supporters tot kalmte te manen