Frank de Boer vindt de nederlaag die Internazionale zondag leed bij AS Roma onverdiend. De trainer zag zijn ploeg in Rome met 2-1 verliezen.

"We verdienden het niet om de wedstrijd te verliezen. Maar we maakten te veel fouten, vooral in de eerste helft", zegt De Boer op de website van Inter.

Na een 1-0 achterstand bij rust kwam Inter in de tweede helft langszij. Kort na de gelijkmaker hielp Konstantinos Manolas Roma alsnog aan de zege.

"Onze instelling was goed in de tweede helft. Ik zag het Inter dat ik graag wil zien", stelt de Nederlandse trainer.

"We hadden de wedstrijd onder controle in de tweede helft, maar een naïeve overtreding leidde de tweede tegentreffer in."

"We moeten leren om negentig minuten lang goed te presteren. Als we het aantal fouten kunnen terugdringen, zullen we vaker winnen. De kansen die de tegenstander kreeg, kwamen voort uit onze fouten."

"Sommige spelers waren nog niet in topconditie, zoals Joao Mario en Cristian Ansaldi."

Slordig

"Tijdens de rust heb ik mijn spelers gezegd minder slordig te spelen", aldus de oud-trainer van Ajax. "Dat is gelukt, we kwamen nauwelijks nog in de problemen."

Bemoedigende woorden had De Boer voor invaller Stevan Jovetic en spits Mauro Icardi, die niet tot scoren kwam. "Jovetic heeft goed getraind deze week. Als een speler mij dergelijke positieve signalen geeft, dan krijgt hij zijn kans om een bijdrage aan het team te leveren."

"Icardi heeft erg goed gewerkt voor het team vandaag. Hij kreeg helaas onvoldoende goede voorzetten, dat had beter gemoeten." 

Na de nederlaag staat Inter op de negende plek in de Serie A. Na de interlandperiode speelt de ploeg van De Boer op 15 oktober thuis tegen Cagliari.

Strootman

Kevin Strootman spreekt op de website van AS Roma van "een grote overwinning voor iedereen bij de club en de fans".

"Nu kunnen we weer vooruit kijken. We hebben al te veel punten verspild, dat kan een team als Roma zich niet veroorloven. Deze drie punten zijn erg belangrijk met het oog op de volgende wedstrijd tegen Napoli."

Na lang blessureleed is Strootman dit seizoen weer een vaste waarde in het elftal van de Italiaanse club. "Er zijn nog steeds gebieden waarop ik me kan verbeteren. Maar fysiek ben ik in orde. De trainers, fans en mijn ploeggenoten hebben me enorm gesteund, ik wil Roma daar graag iets voor teruggeven", verklaart de middenvelder die tegen Inter negentig minuten binnen de lijnen stond.

Roma staat op de derde plaats in de Serie A met vijf punten achterstand op Juventus. "Zij winnen hun wedstrijden erg makkelijk. Maar wij moeten het per wedstrijd bekijken. We moesten winnen vandaag en na de internationale pauze hebben we weer een grote wedstrijd tegen Napoli."

Bekijk de stand en het programma in de Serie A