Willem II straft de personen die zondag verantwoordelijk waren voor de rellen op de tribune tijdens het thuisduel met Feyenoord met een stadionverbod.

De club zegt in een verklaring in samenwerking met de politie op zoek te zijn naar de daders, waarvan er inmiddels vijf zijn geïdentificeerd. Willem II-Feyenoord werd door de vechtpartijen in de tweede helft voor korte tijd stilgelegd.

"Wij distantiëren ons van alle vormen van geweld en vinden dan ook dat dit soort gedrag absoluut niet thuis hoort in een stadion", meldt de huidige nummer zestien van de Eredivisie.

"Nog triester is dat het geweld zich afspeelde vlak voor vak K en vak J waardoor er veel kinderen getuige zijn geweest van het geweld. Dit gaat ons zeer aan het hart."

Toen de wedstrijd werd stilgelegd door scheidsrechter Dennis Higler probeerden verschillende spelers van beide clubs de supporters tot kalmte te manen.

Van Bronckhorst

Bij de vechtpartijen, waarbij een groepje het op twee fans had voorzien, werd één supporter zelfs van de tribune gegooid. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst schrok van het incident.

"Dat had impact op de spelers, op mij, op iedereen", zei hij. "Het was een terechte beslissing van de scheidsrechter om het spel even stil te leggen. Zulke dingen wil je niet zien in de stadions. Heel vervelend dat dit moest gebeuren."

Feyenoord versloeg Willem II uiteindelijk met 2-0. Nicolai Jörgensen opende in de eerste helft de score en na rust was het invaller Renato Tapia die de wedstrijd besliste.