Roel Brouwers heeft besloten om per direct te stoppen met het spelen van betaald voetbal.

De directie en technische staf van Roda JC respecteren het besluit van de 34-jarige verdediger, meldt de Limburgse club op zijn website. Later komt de club met een toelichting.

Brouwers keerde deze zomer na elf jaar terug bij Roda JC. De verdediger speelde in de tussenliggende periode in Duitsland voor SC Paderborn en Borussia Mönchengladbach.

De terugkeer in de Eredivisie werden voor de lange verdediger en de club uit Kerkrade niet wat ervan verwacht werd. Hij had niet altijd een basisplaats bij Roda JC, dat momenteel hekkensluiter is in de Eredivisie. Brouwers kwam tot vijf wedstrijden.

"Afgelopen maandag heb ik de knoop doorgehakt", vertelt Brouwers aan VI. "Dit is niet iets wat je in één nacht beslist, het speelde al langer."

"Ik heb dit besluit genomen omdat ik heel veel last heb van kleine pijntjes, die ervoor zorgen dat ik niet kan brengen wat ik wil én ook moet van mezelf. Daarom heb ik besloten dat het beter is voor mezelf, de club en het team om niet door te gaan."

Kunstgras

Het kunstgras van Roda JC speelde een rol in zijn besluit. "Mijn pijntjes komen misschien ook wel van dat kunstgras, waar we dag-in dag-uit op trainen. Die ondergrond was voor mij gewoon heel erg wennen, en ik had niet het gevoel dat ik me daar snel aan zou aanpassen."

"Ik had er heel veel zin in om weer voor de club te spelen, wilde er een heel mooi jaar van maken. Mede door mijn fitheid is dat dus niet gelukt, helaas. Maar ik heb een fantastische carrière gehad, waar ik trots op mag zijn."

Andere functie

Brouwers blijft waarschijnlijk in een andere functie verbonden aan Roda JC. "Dat is de insteek, van mij sowieso. Alleen weet ik nog niet in welke rol, dat is nog open."

"Ik zie mezelf niet echt als een trainer. Daarover ga ik nog wel in gesprek met de club. Voorlopig ga ik het even rustig aan doen, proberen helemaal fit te worden. En genieten met de familie."

Zaterdagvond bij de 0-1 nederlaag tegen NEC bleef Brouwers de hele wedstrijd op de bank.

De stand, uitslagen en het programma van de Eredivisie