Phillip Cocu vreest dat hij ook Andres Guardado de komende tijd moet missen door een spierblessure bij PSV. De trainer heeft op het middenveld momenteel al niet de beschikking over Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar.

Guardado viel zaterdagavond in de wedstrijd tegen sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion (1-1) vroeg in de tweede helft uit. Hij werd vervangen door debutant Oleksandr Zinchenko.

"We zijn bang voor een hamstringblessure, al weten we nog niet of het een verrekking is of dat er meer aan de hand is. Dat gaan we de komende week bekijken", zei Cocu.

Door de blessures van Guardado, Hendrix en Ramselaar wordt de spoeling dunner op het middenveld van PSV. Tegen Heerenveen had Siem de Jong, die dit seizoen wordt gehuurd van Newcastle United, voor het eerst een basisplaats.

Cocu was teleurgesteld over het puntenverlies van PSV in Heerenveen, maar het spel van zijn ploeg leide niet tot ontevredenheid bij de 45-jarige trainer.

"Ik kan niet meer eisen van de spelers. Ze voeren de tactiek goed uit. We hebben een prima wedstrijd gespeeld, qua strijd en voetbal. Het is alleen jammer dat we de goede kansen die we kregen niet hebben kunnen uitdrukken in doelpunten", analyseerde hij.

Indirecte vrije trap

Cocu was wel kritisch over de uitvoering van de indirecte vrije trap die PSV kreeg in de slotfase bij de stand van 1-1.

Scheidsrechter Pol van Boekel kende die toe na een vermeende terugspeelbal van Luciano Slagveer op doelman Erwin Mulder. Behalve het volledige elftal van Heerenveen kozen ook enkele PSV'ers voor om op de doellijn te gaan staan.

"Ik was daar niet over te spreken. Er stond al een heel team in de goal en dan is het niet logisch om er ook nog voor te gaan staan. Ik stond nog te schreeuwen om ze daar weg te halen", baalde Cocu.

De indirecte vrije trap leverde niks op doordat de bal via PSV-verdediger Daniel Schwaab over de achterlijn ging. PSV geeft nu vier punten toe op koploper Feyenoord, maar de Rotterdammers komen zondag nog in actie.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie