Vitesse heeft zaterdagavond een 2-1 thuiszege op FC Groningen geboekt en blijft daardooor aansluiting houden met de subtop in de Eredivisie. Het duel in de Gelredome werd tijdens de tweede helft korte tijd stilgelegd wegens onweer.

Halverwege was het 1-1. Danny Hoesen zette de bezoekers uit een strafschop al vroeg op voorsprong, maar tegen het einde van de eerste helft trok Lewis Baker de stand uit een vrije trap gelijk.

In de tweede helft was Vitesse de bovenliggende partij en dat mondde na de onderbreking van ongeveer tien minuten door het noodweer uit in de winnende treffer van Kelvin Leerdam, die alert was uit de rebound.

Vitesse boekte de vierde zege van het seizoen en is met dertien punten uit acht wedstrijden vooralsnog de nummer zes van de Eredivisie. FC Groningen won tot dusver pas één keer en staat met zes punten dertiende.

Hoesen

De Groningers namen al vroeg de leiding in de Gelredome. Vitesse-aanvaller Milot Rashica beging een overtreding in het zestienmetergebied en Hoesen benutte de toegekende strafschop feilloos: 0-1.

Door de verkregen voorsprong trok FC Groningen zich iets meer terug en kreeg Vitesse mogelijkheden op de gelijkmaker. Onder anderen Navarone Foor, Adnane Tighadouini en Maikel van der Werff waren dicht bij een treffer.

Dat leverde de Arnhemmers niets op, maar toch kwam de ploeg van trainer Henk Fraser nog in de eerste helft op gelijke hoogte. Baker legde aan voor een vrije trap en liet doelman Sergio Padt kansloos. Het was voor de Chelsea-huurling zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Onweer

Na rust bleef Vitesse de bovenliggende partij en kregen Mitchell van Bergen en Baker mogelijkheden om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Aan de andere kant was het wel oppassen bij onder meer een kans voor Bryan Linssen.

In de 74 minuut besloot scheidsrechter Reinold Wiedemeijer om de wedstrijd wegens hevige regenval en onweer stil te liggen. Na de onderbreking van zo'n tien minuten was het al snel Leerdam die Vitesse op 2-1 zette.

Verdediger Van der Werff kopte de bal van dichtbij op doelman Padt, waarna Leerdam kon scoren. In de slotminuten was FC Groningen nog een keer dicht bij de gelijkmaker door een schot van Oussama Idrissi, maar de zege voor Vitesse kwam eigenlijk niet echt meer in gevaar.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie