Arjen Robben heeft zaterdag aan zijn basisrentree bij Bayern München een lichte ribblessure overgehouden. De kans dat de aanvaller daardoor alsnog wordt opgeroepen voor Oranje lijkt klein.

De 32-jarige Robben werd in de wedstrijd van Bayern tegen 1. FC Köln (1-1) al in de rust vervangen. Trainer Carlo Ancelotti liet naderhand weten dat de ribkwetsuur daaraan ten grondslag lag.

Bondscoach Danny Blind kan daardoor vermoedelijk niet over de aanvoerder van het Nederlands elftal beschikken in de komende WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober).

Robben werd al niet opgenomen in de definitieve selectie, maar Blind zei niet uit te sluiten de aanvaller alsnog te selecteren als hij bij Bayern in de basis zou beginnen tegen Köln.

De 88-voudig international wilde zelf graag naar Oranje komen, maar hij besefte ook dat zijn club geen risico met hem wil nemen.

Wales

Robben werkte op 13 november van vorig jaar zijn voorlopig laatste interland af tijdens het met 2-3 gewonnen oefenduel met Wales.

Anderhalve week geleden maakte de voormalig PSV'er tegen Hertha BSC (3-0 zege) als invaller al zijn rentree bij Bayern. Afgelopen woensdag mocht hij ook invallen in het Champions League-duel met Atletico Madrid (1-0 nederlaag).

Op het moment dat Robben zaterdag tegen Köln werd vervangen leidde Bayern nog met 1-0 door een treffer van Joshua Kimmich. In de 64e minuut tekende Anthony Modeste echter voor de gelijkmaker.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in Bundesliga