Marc Overmars kan een nieuw contract tegemoet zien bij Ajax. De raad van commissarissen van de Amsterdamse club wil de verbintenis van de directeur spelersbeleid verlengen tot en met de aandeelhoudersvergadering in 2020.

Uit de agenda van de aandeelhoudersvergadering van 11 november blijkt dat de herbenoeming van Overmars dan gestalte moet krijgen.

Overmars ligt nog vast tot de zomer van 2017 en zou afgelopen zomer in de belangstelling hebben gestaan van Everton. Door het contract van de 43-jarige Gelderlander te verlengen, hoopt de rvc van Ajax de oud-speler van de recordkampioen binnenboord te kunnen houden.

Overmars werkt sinds 2012 als directeur bij Ajax. In die tijd verkocht Ajax voor zo'n 150 miljoen euro aan spelers en trok het voor zo'n 60 miljoen euro nieuwe voetballers aan. Hij zal de komende jaren in Amsterdam een bedrag van 300.000 euro bruto per jaar gaan verdienen. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen.

Ajax wil tevens het contract van financieel directeur Jeroen Slop verlengen. Ook hij zou vastgelegd moeten worden tot de aandeelhoudersvergadering in 2020.

Zoals al eerder aangekondigd maakt Dolf Collee als directievoorzitter plaats voor Edwin van der Sar, die het afgelopen jaar al als voorzitter van het technisch hart functioneerde. De recordinternational trad 2012 in dienst als directeur marketing.