Internazionale-trainer Frank de Boer weet de harde nederlaag van afgelopen donderdag in de Europa League tegen Sparta Praag (3-1) aan een verkeerde instelling bij zijn manschappen, maar de Nederlander verwacht zondag in de competitiewedstrijd bij AS Roma geen problemen op dat gebied.

"Tegen AS Roma is het makkelijk om de juiste instelling te hebben, omdat het een grote wedstrijd is", zei De Boer zaterdag op zijn persconferentie.

"Ik wil een ploeg zien die tegen elke tegenstander gefocust is. Het is mogelijk om opnieuw te spelen zoals tegen Juventus. Ik praat altijd met mijn spelers over verbetering, het is geen probleem als ze een fout maken. Het is pas een probleem als ze er niet voor open staan zich te verbeteren."

De Boer verwacht een moeilijk duel in Stadio Olimpico. "Als we niet de juiste instelling tonen, gaan we het erg moeilijk krijgen. Zij hebben spelers die op elk moment het verschil kunnen maken."

"Francesco Totti is een geweldige speler, altijd in staat om vanuit het niets een doelpunt te maken. Als hij het veld oploopt, verandert de manier waarop Roma speelt. Roma kan op een goede dag van iedereen winnen."

Concentreren

Hoewel Inter onlangs knap met 2-1 won van Juventus, staat de equipe van De Boer op de derde plaats met vier punten achterstand op de titelverdediger en huidige koploper van de Serie A.

Met name tegen de kleinere clubs heeft Inter al de nodige punten laten liggen. De Boer eist dan ook meer focus van zijn spelers.

"De wedstrijd moet beginnen voor het fluitsignaal, eigenlijk al een dag van tevoren. We moeten ons concentreren voor de wedstrijd, als de scheidsrechter al heeft gefloten is het te laat om daarmee te beginnen."

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Serie A