Trainer Harry Redknapp heeft aan undercoverjournalisten van de Britse krant The Telegraph verteld dat een paar van zijn spelers gokten op eigen wedstrijden.

Redknapp is de volgende manager die in opspraak raakt door onthullingen van de Britse krant. Zijn beweringen zijn op film vastgelegd. De manager geeft aan dat het in de tijd dat het speelde niet strafbaar was om te gokken op eigen wedstrijden.

The Telegraph schrijft niet om welke spelers of clubs het gaat. Redknapp heeft een rijk verleden als trainer bij West Ham United, Portsmouth, Southampton, Tottenham Hotspur en Queens Park Rangers. 

De Britse voetbalbond FA verbiedt het gokken op eigen wedstrijden door voetballers. Volgens de regels had de trainer het moeten melden als hij wist van het gedrag van zijn spelers.

Video: Redknapp vertelt over spelers

Allardyce

De krant publiceerde deze week meerdere onthullingen, wat onder meer leidde tot het vertrek van de Engelse bondscoach Sam Allardyce en Barnsley's assistent-trainer Tommy Wright.

Ook de Nederlander Jimmy Floyd Hasselbaink is in opspraak geraakt door onthullingen van The Telegraph. De trainer is in gesprek met de leiding van zijn club Queens Park Rangers.

Hij zou geld hebben willen aannemen om ambassadeur te worden van een bedrijf dat spelers begeleidt. Tegenover Sky Sports liet hij weten 'naïef' te zijn geweest.