PEC Zwolle-trainer Ron Jans gaf vrijdag na afloop van het gewonnen duel met ADO Den Haag (2-1) toe dat bij zijn club de opluchting overheerst. Het was voor de Zwollenaren pas de eerste zege van het seizoen.

"We hebben er zo lang op moeten wachten", zei Jans na afloop van de wedstrijd voor de camera's van FOX Sports. "We moesten qua scoreverloop van ver komen. We zijn er erg blij mee."

PEC Zwolle kende een dramatische seizoensstart. De club had na zeven wedstrijden nog niet gewonnen en pas twee punten behaald. Vorige week was Ajax veel te sterk in de Amsterdam Arena: 5-1.

"Ik vond dat onze mentale weerbaarheid vorige week na de 3-1 wegviel. Vandaag heb ik daar alleen maar lof voor. Wat je nodig hebt in zo'n wedstrijd is iemand die de wedstrijd kan openbreken, kan beslissen. Dat is mooi voor Youness", zo wijst Jans op Youness Mokhtar die de volledige doelpuntenproductie van PEC voor zijn rekening nam. "Dat is mooi voor hem. Het waren lekkere goals."

Billenknijpen

Het was nog even billenknijpen voor PEC Zwolle, dat in blessuretijd nog drie vrije trappen tegen kreeg. "Waarvan er twee in mijn ogen geen vrije trap waren", steld Jans daaraan toe.

"Dan gaat Sheraldo Becker erachter staan... Die heeft een aardige trap, maar hij schoot gelukkig in de muur. Het was nog even spannend, maar ik had wel het gevoel dat we gingen winnen."

Jans ziet de overwinning op ADO als een belangrijke stap. "We hebben de aansluiting weer gevonden. Dat geeft vertrouwen. Dat was even weg."