Voetbal

Grim voorlopig enige assistent van Blind bij Nederlands elftal

Bondscoach Danny Blind krijgt voorlopig geen tweede assistent bij het Nederlands elftal. Hij blijft een technische staf vormen met Fred Grim en keeperstrainer Frans Hoek.

"Ik denk dat we het heel goed met z'n drieën kunnen'', aldus Blind vrijdag op de persconferentie waarop hij selectie bekendmaakte voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk.

"We hebben verschillende opties bekeken. Het klopt dat we ook met Denny Landzaat hebben gesproken. Die naam is uitgelekt, maar hij is niet de enige met wie we hebben gepraat. We gaan geen overhaaste beslissingen nemen.''

"Mogelijk komt er later alsnog een derde assistent", vertelt Blind. "Dat is altijd het model geweest. Maar niet alles wat je wil, is voorhanden."

"Daarom hebben we ervoor gekozen om het klein te houden. Elke verandering geeft turbulentie, je moet geen dingen doen die je misschien niet wil. Ik ben blij met Grim en Hoek."

Overstap

Grim maakte vorige week de overstap van Jong Oranje naar het Nederlands elftal. De voormalig coach van Almere City trainde ook de jeugd van Ajax en was assistent-trainer van Sparta Rotterdam.

De oud-keeper was sinds vorig jaar bondscoach van de belangrijkste nationale jeugdploeg. Grim is nu de rechterhand van Blind, die na het vertrek van Marco van Basten en Dick Advocaat zonder assistent zat.

"Grim heeft een goede kijk op voetbal'', zei Blind. "Hij heeft een mening en is loyaal. We hadden wel even behoefte aan stabiliteit bij Oranje.''

Lees meer over:
Tip de redactie