Ajax en Standard Luik gaan op zoek naar de Belgische supporters die donderdag voor het duel tussen beide clubs in de Europa League (1-0) brandende fakkels naar een tribune met Ajax-fans gooiden.

Minimaal drie fakkels belandden in een vak met Ajax-supporters. Daarbij vielen geen gewonden. Ajax besloot het betreffende vak te ontruimen. De supporters mochten op een andere tribune in de ArenA plaatsnemen.

Fans van Standard Luik staken voor het duel veel fakkels af. Eén fan van de Belgische club liep daarbij brandwonden op. Drie supporters van Standard werd de toegang geweigerd omdat ze fakkels het stadion in probeerden te smokkelen.

Standard hangt een hoge boete boven het hoofd. De Belgische club hoopt de schade op de daders te kunnen verhalen. Een woordvoerder van Ajax bevestigt dat de camerabeelden van het vak voor de bezoekende club nauwkeurig bestudeerd gaan worden.

Video: Standard Luik-supporters gooien fakkels in Ajax-vak

Standard Luik-supporters gooien fakkels in Ajax-vak
Standard Luik-supporters gooien fakkels in Ajax-vak

Brandweer

Na de wedstrijd moest de brandweer nog in actie komen. Supporters van Standard hadden brand gesticht bij toiletten rond het bezoekersvak. Dat leverde veel rookontwikkeling op.

De Belgische club werd door 2100 supporters gesteund in de ArenA. Een deel van hen stak na de wedstrijd nog veel vuurwerk af buiten het stadion.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Europa League