Voetbal

Trainer Bosz vooral blij met eerste helft Ajax tegen Standard

Ajax-trainer Peter Bosz was donderdagavond vooral tevreden over de eerste helft van zijn ploeg tegen Standard Luik (1-0) in de Europa League. De Apeldoorner vond wel dat de Amsterdammers daarin efficiënter hadden moeten zijn.

"Voor rust hebben we kansen gekregen en de tegenstander laten lopen. Het was jammer dat we de 2-0 niet maakten. Daardoor werd het in de slotfase nog een beetje billenknijpen", analyseerde de trainer.

Bosz had twee verklaringen voor de mindere tweede helft van Ajax. "Standard stond achter en ging iets meer druk zetten", stelde hij. "Maar wij vergaten ook te voetballen. Lasse Schöne liet ons in de eerste helft voetballen, maar in de tweede helft heb ik toch Jairo Riedewald gebracht om de zege over de streep te trekken."

Kasper Dolberg maakte de enige treffer voor Ajax. De Deense tiener kan volgens Bosz niet drie volledige wedstrijden in een week spelen, maar hij schrijft hem nog niet af voor de competitiewedstrijd van zondag tegen FC Utrecht.

"We moeten voorzichtig met hem zijn en hem rust geven. Maar dat kan ook door hem zoals nu voortijdig naar de kant te halen of een training over te laten slaan. Je kan hem op meerdere manieren ontlasten."

Meestrijden

Door de overwinning op Standard heeft Ajax in groep G zes punten uit twee wedstrijden. Eerder werd Panathinaikos al verslagen door de Amsterdammers.

"Ik ben blij met de goede start in de Europa League", aldus Bosz. "Als sportman wil je graag in de Champions League uitkomen. Maar in de Europa League is de kans op overwinningen groter. We willen nu in deze competitie lang meestrijden."

Op 20 oktober is Celta de Vigo in Spanje de volgende tegenstander voor Ajax. Twee weken later treffen de clubs elkaar in de Amsterdam Arena.

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Europa League

Lees meer over:
Tip de redactie