Hasselbaink in gesprek met clubleiding QPR na beschuldigingen

Trainer Jimmy Floyd Hasselbaink van Queens Park Rangers heeft donderdagochtend een gesprek gehad met de clubleiding. De coach wordt beschuldigd van het aannemen van smeergeld.

De Britse krant Daily Telegraph maakte woensdagavond bekend dat de voormalig spits van het Nederlands elftal geld zou willen aannemen om ambassadeur te worden van een bedrijf dat spelers begeleidt.

Hij zou dan geld kunnen verdienen aan transfers. Hasselbaink ontkende dat direct. "Er is mij gevraagd om voor een bepaald bedrag een speech te geven", verklaarde hij.

"Daar zie ik niets verkeerds in. Ik heb ook geen tegenbeloften gemaakt. Ik heb QPR ook niet gevraagd om spelers te halen, die zogezegd bij hen onder contract zouden staan."

De clubleiding van QPR sprak direct het vertrouwen uit in de coach, maar besloot donderdag toch met Hasselbaink in gesprek te gaan.

Onderzoek

Het gesprek met directeur Lee Hoos en voetbaldirecteur Les Ferdinand is onderdeel van het diepgravende onderzoek dat de Londense club woensdag aankondigde.

De club wil bovendien al het ruwe beeldmateriaal van het interview bekijken en een volledige transcriptie daarvan krijgen. QPR hoopt alles zo snel mogelijk af te kunnen handelen.

Na de ontmoeting tussen Hasselbaink en de clubleiding zijn ook de spelers bijgepraat, zo staat in een verklaring. Hasselbaink en zijn staf bereiden zich 'gewoon' voor op de komende wedstrijd tegen Fulham in de Championship, meldt QPR.

Eerder werd de Engelse bondscoach Sam Allardyce in verlegenheid gebracht door undercoverjournalisten. Zijn uitlatingen hebben hem inmiddels na één interland zijn baan gekost.

Inmiddels is een tweede persoon zijn baan kwijt door de smeergeld-affaire. Tommy Wright, de assistent-trainer van Barnsley, is door de club ontslagen. Op beelden was te zien dat hij 5000 pond aannam van undercoverjournalisten. In ruil daarvoor beloofde hij spelers van de fictieve investeringsmaatschappij naar zijn club te halen.

Tip de redactie