Voetbal

Van Persie op tijd fit voor duel met Feyenoord

Robin van Persie is klaar om donderdagavond met Fenerbahçe in actie te komen tegen Feyenoord in de Europa League.

Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat deed woensdag tijdens de persconferentie voor de wedstrijd nog wat mysterieus over Van Persie. "We bekijken of hij kan gaan spelen, dat zullen jullie morgen wel zien."

Maar alles wijst erop dat Van Persie bij de wedstrijdselectie van de Turkse topclub zal zitten. De laatste drie trainingen kon de 33-jarige spits voluit meedoen.

Geplaagd door kleine blessures kon Van Persie dit seizoen nog weinig in actie komen. Van de tien wedstrijden die Fenerbahçe speelde, deed hij er zes mee, waarin hij in totaal tot 212 minuten kwam.

De verwachting in Turkije is dat Van Persie op de bank zal beginnen tegen de club waarvoor hij tussen 2001 en 2004 in 61 competitieduels veertien doelpunten maakte.

Met de Rotterdamse club won Van Persie de UEFA Cup in 2002. In de met 3-2 gewonnen finale tegen Borussia Dortmund had de geboren Rotterdammer een basisplaats, maar werd hij na een uur spelen gewisseld.

Tien duels

Het wordt de eerste keer dat Van Persie tegen zijn oude club speelt. In Europees verband kwam hij al wel tienmaal uit tegen andere Nederlandse clubs. Vier keer leverde dat een overwinning op voor zijn ploeg en zesmaal eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Driemaal speelde Van Persie tegen PSV en Ajax en twee keer waren AZ en FC Twente de tegenstander. Geen enkele keer kwam de linkspoot tot scoren in die duels. Vorig jaar nog trad van Persie met Fenerbahçe in de Europa League tweemaal aan tegen Ajax (1-0 en 0-0).

De wedstrijd tussen Fenerbahçe en Feyenoord in het Sukru Saracoglustadion begint donderdagavond om 21.05 uur.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League

Tip de redactie