Voetbal

Cocu wordt moedeloos van gemiste penalty's van PSV

PSV-coach Phillip Cocu wordt zo langzamerhand moedeloos van de gemiste strafschoppen. Ook tegen Rostov ging het mis vanaf elf meter, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde (2-2).

"We kunnen winnen als we eens een keer een penalty raak schieten", zei de coach woensdag tegen NUsport. "Je wordt er wel hopeloos van, want we trainen erop."

Tegen Rostov was Davy Pröpper de man die faalde vanaf de stip. In de eerste wedstrijd in de Champions League tegen Atletico Madrid verzuimde Andres Guardado vanaf elf meter raak te schieten.

"We doen onszelf dus in twee wedstrijden tekort", concludeerde Cocu. "Tegen Atletico had ons dat een punt opgeleverd, nu de winst. Davy heeft ook geen historie van gemiste strafschoppen. Toch schiet hij hem op de ideale hoogte voor de keeper."

Op basis van het spel in de tweede helft had PSV ook moeten winnen, vond de coach. "We gaven geen kans meer weg, we speelden gewoon een prima tweede helft. Op basis daarvan zou je zeggen dat we hadden moeten winnen."

Extra tegenvaller voor PSV was het uitvallen van Jorrit Hendrix. De middenvelder heeft een knieblessure opgelopen en er is dit weekend in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen zo goed als zeker niet bij. Hij wordt bij terugkomst in Nederland onderzocht.

Video: Bekijk hier de samenvatting van FK Rostov - PSV (2-2)

Tip de redactie