Voetbal

AZ wil 'realistisch spelen' tegen Zenit Sint-Petersburg

Trainer John van den Brom wil profiteren van de ruimte die AZ donderdag krijgt in de Europa League-wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. Wel benadert hij het duel met 'realisme'.

"Ik hou niet van de term 'aanpassen', maar we moeten tegen Zenit wel realistisch spelen", zei Van den Brom op een persconferentie op woensdagavond. "We benaderen deze wedstrijd zoals we dat hebben gedaan bij Europese kwalificatieduels en PSV-uit. Noem het realisme."

Zenit is koploper in groep D van de Europa League na een overwinning op Maccabi Tel Aviv: 4-3. AZ liet in eigen huis punten liggen tegen Dundalk (1-1). 

De uitwedstrijd tegen de Russen is op papier de moeilijkste wedstrijd van de formatie van Van den Brom in de groepsfase, maar de trainer begrijpt dat er punten gepakt moeten worden na het teleurstellende gelijkspel tegen de Ieren. "Omdat we die wedstrijd niet hebben gewonnen, moeten we nu onderweg ergens anders punten verzamelen."

De leermeester ziet mogelijkheden tegen Zenit. "Ik heb er vertrouwen in. Wij krijgen namelijk altijd kansen. Tegen Zenit moeten we profiteren van de ruimte die ze ons gaan geven."

Uitdaging

Aanvoerder Ron Vlaar speelde al eens eerder met AZ in Rusland, tegen Krylya Sovetov Samara. De verdediger was trefzeker, 'al was dat niet mijn beste wedstrijd'. "Het is leuk om weer terug te zijn in Rusland. Ik kijk enorm uit naar het duel met Zenit. Een mooie uitdaging voor ons."

De verdediger waarschuwt dat zijn ploeg scherp moet zijn op de ruimtes achter de verdediging. "Daar loeren ze constant op. Zenit is een ploeg waar veel voetbal in zit."

Lees meer over:
Tip de redactie