Voetbal

Kuijt heeft vertrouwen in goed resultaat tegen Fenerbahçe

Aanvoerder Dirk Kuijt van Feyenoord denkt dat zijn ploeg donderdag een punt of meer kan pakken in de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe in de Europa League.  

"Het zal hier morgen een heksenketel zijn. Als we ons daar goed tegen wapenen, heb ik vertrouwen in een goed resultaat", zei Kuijt op de persconferentie van woensdagavond. "Onze ervaring kan ons helpen in dit soort duels.”

Kuijt zal niet nalaten te juichen als hij scoort tegen zijn oude club. "Dat zal ik ingetogen doen, met respect voor de Turkse fans. Ik heb drie jaar lang alles gegeven voor Fenerbahçe."

Kuijt, die van 2012 tot 2015 actief was bij Fenerbahçe en als een held is onthaald in Istanbul, zegt herinneringen te koesteren aan Turkije. "Mijn kinderen zijn mee. We missen veel dingen aan Turkije en Fenerbahçe. Het is geweldig om met mijn familie terug te zijn."

De Turkse pers wilde van de aanvaller weten of hij ooit terug wil keren in de Turkse stad. Dat sluit Kuijt niet uit. "Misschien ooit, na mijn actieve voetbalcarrière. Waar ik kan, zal ik de club helpen."

Resultaat

Ook Giovanni van Bronckhorst kwam aan het woord op de persconferentie. De trainer zegt dat hij komt voor een resultaat. "We willen een punt meenemen, maar als we kunnen winnen zullen we dat niet nalaten. Als we na Manchester United ook Fenerbahçe verslaan, staan we er wel heel goed voor."

Fenerbahçe draait een wisselvallig seizoen, terwijl Feyenoord op toeren is. De trainer van Feyenoord denkt niet dat de mindere start van de ploeg van trainer Dick Advocaat veel invloed heeft. "We spelen morgen tegen een heel goede ploeg en we zullen alles nodig hebben voor een goed resultaat."

De ontmoeting tussen Fenerbahçe en Feyenoord is ook een hereniging tussen Van Bronckhorst en zijn adviseur bij Feyenoord van vorig seizoen, Advocaat. "Dat is bijzonder. Het zal een mooie wedstrijd worden."

Lees meer over:
Tip de redactie