Voetbal

Ajacied Dijks mist wedstrijd tegen Standard Luik

Ajax-trainer Peter Bosz stuurt zijn elftal donderdag in de Europa League tegen Standard Luik met dezelfde spelopvatting het veld in als bij de laatste competitiewedstrijden. Mitchell Dijks ontbreekt vanwege zieke bij de Amsterdammers.

"Mitchell is ziek geweest de afgelopen dagen", vertelde Bosz woensdagmiddag tijdens een persconferentie over zijn linksback. Dijks werd afgelopen weekend nog gepasseerd voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle (5-1 winst). Ajax bevestigde woensdagavond dat de verdediger niet fit genoeg is voor de wedstrijd.

Hakim Ziyech ontbreekt sowieso donderdag in de Amsterdam Arena. De aanwinst is geschorst. "Hoe ik dat ga oplossen? Door er een ander neer te zetten", stelde Bosz droog.  

"Ik ga dat zometeen aan de jongens vertellen, maar ben er zelf al uit wie op zijn plek gaat spelen."

De 18-jarige Kasper Dolberg krijgt mogelijk rust tegen de Belgen. Bosz gaat voorzichtig om met de talentvolle Deen.

"Vorig jaar heeft hij in de A1 weinig gespeeld door blessures. Ik ga hem niet kapot maken door hem veel te laten spelen. Juist omdat hij het zo goed doet en jong is zullen we heel voorzichtig zijn."

"We bekijken dat van wedstrijd tot wedstrijd. Van elk duel krijgen we data en daar kijken we goed naar."

Rouleren

In zijn eerste maanden bij Ajax wisselde Bosz veelvuldig van opstelling. De coach wil in de toekomst minder gaan rouleren.

"We zullen naar een vaste opstelling toe gaan, maar zullen alle spelers keihard nodig hebben. Want we krijgen ongetwijfeld met schorsingen en blessures te maken."

"Het is aan mij en de staf om duidelijk uit te leggen wat de spelers die op de bank belanden moeten doen om weer in de basis te komen."

Dominant

Met zes zeges op rij heeft Ajax zich goed hersteld van een zwakke seizoensstart. Bosz is niet van plan om zijn elftal veel aan te passen voor de Europese confrontatie met Standard.

"De spelopvatting blijft hetzelfde, wij willen dominant spelen en veel de bal hebben."

"In Europa hebben we vaak tegen ploegen met vijf verdedigers gespeeld. Ik verwacht vier man achterin bij Standard. Ze hebben echte vleugelspelers, bij balverlies spelen ze 4-4-2, in balbezit is het een soort 4-2-4."

De wedstrijd tussen Ajax en Standard Luik in de Amsterdam Arena begint donderdag om 19.00 uur.

Bekijk het programma en de standen in de Europa League

Lees meer over:
Tip de redactie