Sam Allardyce geeft toe dat het dom van hem was om met zogenaamde Aziatische investeerders te praten over illegale praktijken. De trainer, die dinsdag vertrok als bondscoach van Engeland na onthullingen in een Britse krant, vindt echter ook dat hij erin geluisd is.

Allardyce sprak woensdag bij zijn huis in Bolton met de massaal toegestroomde media. "Het is duidelijk dat dit reden is om te vertrekken als bondscoach. Achteraf was het een stomme actie van me", zegt hij tegen SkySports.

Met undercover-journalisten van The Telegraph, die zich voor deden als vertegenwoordigers van een Aziatische firma, onderhandelde Allardyce over een vergoeding van ongeveer 460.000 euro voor een fictieve deal over illegale transferpraktijken.

"Ik wilde iemand helpen die ik al dertig jaar ken. Maar helaas was dat een foutieve beoordeling van mezelf." Daarmee doelt Allardyce op zaakwaarnemer Scott McGarvey, die de ontmoeting met de zogenaamde Aziatische firma en de Engelse bondscoach regelde.

"Ik ben in de val gelokt en dat is in dit geval gelukt. Ik kan niets anders doen dan dat accepteren."

Geheimhoudingsplicht

"De ontslagovereenkomst met de FA werd in een erg amicale sfeer gesloten", vervolgt Allardyce. "Ik verontschuldig me bij de bond en alle betrokkenen voor de ongelukkige situatie waarin ik mezelf gemanouvreerd heb."

"Ik heb geheimhoudingsplicht, jongens", zei Allardyce tegen de grote groep journalisten. "Ik kan verder geen vragen beantwoorden. Ik ga nu op vakantie om alles te laten bezinken."

"Ik wil mijn opvolger Gareth Southgate en de rest van het nationale elftal het allerbeste wensen."

67 dagen

Allardyce was slechts 67 dagen in functie als bondscoach. Onder zijn bewind werd één duel gespeeld, dat Engeland met 1-0 won van Slowakije in het kader van de WK-kwalificatie.

Allardyce wilde niet zeggen of dit het einde van zijn carrière in de voetballerij betekent. "Wie weet, we zullen zien."

Video: Sam Allardyce geeft advies over illegale transferpraktijken