Voetbal

Van Persie hoopt op tijd fit te zijn voor 'gelijkwaardig' duel met Feyenoord

Robin van Persie hoopt op tijd hersteld te zijn van een blessure om donderdagavond mee te kunnen spelen in de Europa League-wedstrijd van Fenerbahçe tegen zijn oude club Feyenoord. 

Trainer Dick Advocaat van de club uit Istanbul zegt woensdag tegen VI dat Van Persie er alles aan doet om fit te worden. De voormalige spits van Oranje volgde een individueel trainingsprogramma. ''Robin is een op en top prof. Hij heeft de afgelopen dagen ontzettend goed getraind.''

De geboren Rotterdammer zegt woensdag in  een interview op de website van Feyenoord een gelijkwaardige strijd te verwachten. ''De vorm van de dag zal bepalen wie er wint."

"Feyenoord doet het hartstikke goed, iedereen is positief. Er lopen goede spelers rond, dus ik verwacht een mooie wedstrijd.''

Feyenoord is de club waar Van Persie zijn profdebuut maakte. De 33-jarige spits kon zijn geluk niet op toen hij de loting volgde van de Europa League.

Fenerbahçe speelt in de poule ook tegen Manchester United, de Engelse club waar hij drie jaar speelde. "Voor mij is dit een fantastische poule."

Heimwee

De aanvaller heeft het goed naar zijn zin in Istanbul. "Fenerbahçe is een prachtige club, de grootste in Turkije qua supporters. Het leeft enorm hier."

"Ik ben al dertien jaar weg uit Nederland, maar het bevalt me goed. Ik heb geen heimwee. Thuis is waar mijn vrouw en kinderen zijn, of dat nu in Engeland, Turkije of waar dan ook is.''

De wedstrijd tussen Fenerbahçe en Feyenoord begint donderdag om 21.05 uur.

Tip de redactie