Samir Nasri heeft dinsdagavond na afloop van de wedstrijd tussen Sevilla en Olympique Lyon (1-0) in de Champions League aangegeven nog steeds niet voor het Franse nationale elftal uit te willen komen.

In ausutus 2014 bedankte Nasri voor de Franse ploeg, nadat hij werd thuisgelaten voor het WK in Brazilië. Twee jaar later ziet de middenvelder geen reden om op dat besluit terug te komen.

"Het Franse elftal is iets waar ik niet meer aan denk en niet meer wil. Ik heb erg geleden door de nationale ploeg, vooral na het EK 2012", doelt hij op een incident waarbij hij een journalist uitschold. "Ik ben me ervan bewust dat ik niet perfect ben geweest, ik heb ook mijn fouten gemaakt."

De 29-jarige middenvelder speelde op 15 november 2013 zijn laatste interland, de play-off voor kwalificatie voor het WK in Brazilië in en tegen Oekraïne (2-0 nederlaag). De Fransen wonnen de returnwedstrijd met 3-0 en plaatsten zich in extremis voor het hoofdtoernooi, Nasri zat de hele wedstrijd op de bank.

Bondscoach Didier Deschamps besloot de middenvelder daarna niet mee te nemen naar het WK 2014 in Brazilië. Volgens hem was Nasri "ontevreden als hij op de bank moest plaatsnemen".

Teleurstelling

"De teleurstelling was groot toen ik niet mee ging naar het WK in Brazilië. Op het veld had ik bewezen dat ik erbij hoorde te zijn. Er waren genoeg spelers van hetzelfde niveau die niet blij waren met een plek op de bank, zij werden wel geselecteerd. Het werd allemaal heel persoonlijk."

Nasri werd vorig seizoen achtervolgd door blessures. Dit seizoen wordt hij verhuurd door Manchester City aan Sevilla, waar hij veel aan spelen toe komt. "Ik heb het voetbal gemist. Mijn doel is om weer goed te spelen en plezier te hervinden in het spel."