Paris Saint-Germain-verdediger Serge Aurier is maandag door een Franse rechter veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf omdat hij in mei ruzie maakte met politieagenten in het centrum van Parijs.

De 23-jarige Aurier moet ook een boete van 2.100 euro betalen. De Ivoriaan is in beroep gegaan tegen de straf, die zwaarder is dan de twee maanden voorwaardelijke celstraf die de aanklager had geëist.

Volgens Franse media is de kans groot dat de rechtsback een taakstraf moet uitvoeren en niet daadwerkelijk de gevangenis in hoeft.

Aurier, die na het incident niet gestraft werd door zijn club, zal naar verwachting gewoon met de PSG-selectie naar Bulgarije afreizen, waar de Franse kampioen woensdag in de Champions League speelt tegen Ludogorets.

PSG liet later maandag in een verklaring weten dat Aurier in afwachting van de beroepszaak in ieder geval zal mogen blijven uitkomen voor de club.

Nachtclub

Aurier zou op 30 mei bij het verlaten van een nachtclub in de buurt van de Champs-Élysées agenten hebben beledigd en daarbij ook fysiek geweld hebben gebruikt.

Volgens de getuigenverklaringen van de agenten zou de Ivoriaan zich "minachtend" en "vijandig" hebben gedragen en zou hij één agent een elleboogstoot op diens keel hebben gegeven nadat de voetballer gevraagd was om een ademtest te doen. Aurier ontkent dit en zegt dat agenten onnodig hardhandig waren jegens hem.

Het was niet de eerste keer dat Aurier dit jaar in opspraak raakte. In februari lekte een filmpje uit waarin hij de toenmalige PSG-trainer Laurent Blanc en enkele ploeggenoten beledigde.

Zo noemde hij Blanc ''een homo'' en riep hij dat Zlatan Ibrahimovic ''eens goed bij zijn ballen moet worden gegrepen''.