De wedstrijd van PSV tegen FK Rostov in de groepsfase van de Champions League van woensdag staat onder leiding van scheidsrechter Clement Turpin.

De Europese voetbalbond UEFA heeft de 34-jarige Fransman maandag aangesteld voor de wedstrijd in Rostov aan de Don.

Turpin (34) was afgelopen zomer actief op het EK in Frankrijk. Vorig jaar had hij de leiding bij de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma in de Europa League. Hij legde dat duel vlak voor rust voor zo'n twintig minuten stil toen Rotterdamse supporters voorwerpen op het veld gooiden.

PSV verloor de eerste groepswedstrijd in groep D in eigen huis met 1-0 van Atletico Madrid. Rostov, dat in de play-offs nog met Ajax afrekende, ging met 5-0 ten onder op bezoek bij Bayern München.

Arbiter Danny Makkelie heeft woensdag in Londen de leiding over de wedstrijd tussen Arsenal en FC Basel in groep A. Bas Nijhuis fluit een dag eerder het treffen in groep H tussen Sevilla en Olympique Lyon.

Europa League

De Zweed Jonas Eriksson (42) is donderdag de scheidsrechter wanneer Feyenoord het in de groepsfase van de Europa League in Istanbul opneemt tegen Fenerbahçe. Hij floot afgelopen seizoen de finale tussen Sevilla en Liverpool.

Bij Ajax-Standard Luik is de Italiaan Paolo Mazzoleni de scheidsrechter. AZ krijgt in de uitwedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg te maken met de Spaanse arbiter Javier Estrada.

De wedstrijd tussen FK Rostov en PSV wordt woensdagavond live uitgezonden op NU.nl en Veronica. De uitzending begint om 20.00 uur en de aftrap is om 20.45 uur.