Javier Zanetti, vicepresident van Internazionale, heeft zich maandag lovend uitgelaten over het werk dat trainer Frank de Boer verricht bij de club uit Milaan.

De 43-jarige Zanetti, die tussen 1994 en 2014 voor Inter uitwam en in die periode onder meer vijf landstitels en de Champions League won, vindt dat De Boer de juiste man is voor Inter.

"Hij doet het geweldig. Het is logisch dat hij het in het begin lastig had en hij moet het Italiaanse voetbal nog steeds leren kennen, maar hij laat zien dat hij een geweldige professional is", aldus de voormalige verdediger tegen Radio Rai.

Zanetti ziet dat het spel van Inter onder leiding van de Nederlandse trainer verbetert. "Inter groeit wedstrijd per wedstrijd. Hopelijk gaan ze meedoen in de top van de Serie A."

Zondag leed Inter in eigen huis teleurstellend puntenverlies tegen Bologna: 1-1. De formatie van De Boer staat momenteel derde in de Serie A met elf punten uit zes duels. De achterstand op koploper Juventus is vier punten.

Kondogbia

De Boer haalde middenvelder Geoffrey Kondogbia tegen Bologna al na een halfuur naar de kant. De voormalig trainer van Ajax was ontevreden over het risicovolle spel van de 23-jarige Fransman.

"Hij realiseerde zich dat er iets moest veranderen en twijfelde niet om dat te doen", is Zanetti begripvol over de wissel van De Boer. "We moeten Kondogbia nu overigens niet afserveren. Hij bracht in die wedstrijd gewoon niet wat Frank wilde."

De 145-voudig Argentijns international vindt dat De Boer zich met Inter niet moet spiegelen aan titelverdediger Juventus. "Wij zijn een andere club en hebben een andere manier van werken. We willen succesvol zijn op onze eigen manier."

Donderdag gaat De Boer met Inter op bezoek bij Sparta Praag in de groepsfase van de Europa League. Drie dagen later staat het uitduel met het AS Roma van Kevin Strooman op het programma.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A