Chelsea-trainer Antonio Conte is zich ervan bewust dat er veel zal moeten verbeteren bij zijn ploeg, die wisselvallig aan het seizoen in de Premier League is begonnen.

Chelsea leed zaterdag in de Londense derby tegen Arsenal een pijnlijke 3-0 nederlaag. De 'Blues' staan na zes wedstrijden op een teleurstellende achtste plaats met tien punten.

"Ik slaap heel slecht, al twee nachten", aldus de 47-jarige Conte tegen Sky Sports over het verlies tegen Arsenal. "Dat is ook normaal na zo'n nederlaag. Als ik wakker lig, ga ik analyseren en dat is belangrijk."

"Slecht spelen is de verantwoordelijkheid van iedereen. In eerste instantie van mij, maar ook van de rest van de technische staf en van de spelers."

De voormalig bondscoach van Italië beseft dat Chelsea vooralsnog tekort komt. "Er zal veel moeten verbeteren als we willen meedraaien in de top. Alle neuzen moeten in dezelfde richting. We zijn ons ervan bewust dat de Premier League een erg zware competitie is."

Europees voetbal

Chelsea kende vorig seizoen, met onder andere Guus Hiddink aan het roer, al een teleurstellend seizoen. Door een uiteindelijke tiende plaats werd er naast een ticket voor Europees voetbal gegrepen.

Conte wil dat scenario deze jaargang voorkomen. "Het is nu belangrijk dat we lering trekken uit deze ervaring en dat we het zien als een kans om terug te vechten", stelt de Italiaan.

"We moeten niet alleen op papier een geweldige ploeg hebben, maar dat op het veld laten zien."

De volgende competitiewedstrijd van Chelsea is zaterdag, wanneer de ploeg van Conte op bezoek gaat bij Hull City. Daarna volgen confrontaties in eigen huis met Leicester City en Manchester United.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League