Rafael van der Vaart is blij dat hij zondag in het thuisduel van FC Midtjylland met AC Horsens (5-2 zege) voor het eerst in ruim anderhalf jaar een goal wist te maken.

"Ik kan me eerlijk gezegd niet eens herinneren wanneer ik mijn laatste goal heb gemaakt", aldus Van der Vaart na zijn eerste treffer in dienst van FC Midtjylland op de site van de Deense club.

"Het is natuurlijk altijd lekker om je eerste goal te maken. Het gaf een goed gevoel om te scoren voor ons thuispubliek."

De 33-jarige Van der Vaart tekende in de 34e minuut van zijn vierde duel voor FC Midtjylland voor de 2-2.

Het betekende zijn eerste competitietreffer sinds 4 februari 2015. Toen scoorde de 109-voudig Oranje-international namens Hamburger SV tegen SC Paderborn.

Video: Van der Vaart kon zich laatste goal niet herinneren

Gewisseld

Van der Vaart werd tien minuten na rust gewisseld en zag vanaf de bank dat zijn ploeg vervolgens alsnog uitliep naar een ruime overwinning.

"Het was een gekke wedstrijd, maar ik denk dat iedereen het leuk vond, zeker als je nog wint in de tweede helft", zei de oud-Ajacied.

"Zij deden het goed, scoorden twee keer. Dat kwam door onze eigen fouten, maar dat hoort bij voetbal. Ik ben heel blij met hoe we terugkwamen, mentaal waren we heel sterk."

"We hoopten natuurlijk dat we het in het begin van het duel beter zouden doen, maar onze reactie was goed. En eerlijk gezegd: ik win liever met 5-2 dan met 1-0, want nu heeft iedereen een leuke avond gehad."

FC Midtjylland staat na elf wedstrijden derde in de ALKA Superliga met twintig punten. Koploper FC Kopenhagen heeft er vijf meer.

Video: Van der Vaart maakt eerste treffer voor Midtjylland