Dirk Kuijt vindt dat Feyenoord zondag tegen Roda JC niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, maar de 5-0 zege in De Kuip zegt volgens de captain van de Rotterdammers wel veel over de kracht van de huidige koploper.

"De ploeg straalt veel vertrouwen uit. Het was niet onze beste wedstrijd, toch zie je dat we wel onze kansen krijgen en nog niks weggeven", aldus Kuijt voor de camera van FOX Sports.

Na zeven competitieduels heeft Feyenoord de maximale score van 21 punten, waarmee het nog steeds aan kop gaat in de Eredivisie. De voorsprong op Ajax en PSV, die respectievelijk tweede en derde staan, blijft vijf punten.

Kuijt werd gevraagd naar het grote verschil met vorig seizoen, toen de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst na een dramatische serie uiteindelijk derde werd op ruime achterstand van landskampioen PSV en Ajax.

"Vastigheid is heel erg belangrijk, het team is een jaar bij elkaar en de hele voorbereiding hebben we met elkaar kunnen werken. Ook als we in een mindere fase komen, geven we eigenlijk niks weg en maken we zelf doelpunten."

Respect

Kuijt is tevens van mening dat Feyenoord ook meer mogelijkheden heeft dan vorig seizoen. "Er is nog wel eens kritiek op de bank, maar als je Bilal Başaçıkoglu in ziet vallen en vorige week Michiel Kramer tegen PSV, dan is dat een grote kracht."

De 36-jarige Katwijker weigerde iets te zeggen over Roda JC, dat zondag in verdedigend opzicht zwak voor de dag kwam. "Ik heb veel respect voor de tegenstander, ik denk niet dat dit het moment is daar over te oordelen."

Fenerbahçe is donderdag de volgende tegenstander van Feyenoord. Het duel in de groepsfase van de Europa League begint in Istanbul om 21.05 uur.

Van Bronckhorst

Trainer Van Bronckhorst kon niet anders dan tevreden zijn. "Vijf keer scoren, geen tegendoelpunt krijgen en weer drie punten pakken: dat is allemaal positief", concludeerde de 41-jarige Rotterdammer. "Er staat echt een team in het veld, meer dan vorig seizoen. Dat is mooi om te zien en geeft veel vertrouwen."

"Natuurlijk is er veel positiviteit rond het team. Maar het belangrijkste is dat we zelf geen polonaise gaan lopen en dat merk ik ook in de spelersgroep. We zijn blij en trots dat we bovenaan staan, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat besef is er.''

Volgens Van Bronckhorst is het een uitdaging om de huidge vorm vast te houden. "Donderdag wacht ons weer een mooie wedstrijd in Istanbul tegen Fenerbahçe, daarna moeten we er in Tilburg ook staan tegen Willem II."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie